April 23, 2018

April 19, 2018

April 8, 2018

March 30, 2018

Please reload

Recente berichten

I'm busy working on my blog posts. Watch this space!

Please reload

Uitgelichte berichten

Animaties en projectiescherm van 3 meter

May 27, 2018

Ik heb nieuwe animaties gemaakt, wat meer gericht op de tekst van het nummer. 

Een slot dat veranderd in een platbutton. 

Het woord ''worries'' dat uit de verf druip animatie komt.

En ik ben begonnen met sliertjes die door het beeld heen wiebelen/dansen.

Ik heb een wereldbol gemaakt die veranderd in een oog. 

 

Ik heb animaties aangepast naar aanleiding van de feedback van Judith, ik heb ervoor gezorgd dat alle animaties overeen komen met inkleur en teken techniek. Dat had ik op maandag gedaan, ook heb ik toen veel video's gemaakt die ik in resolume kan gebruiken. Heel leuk om het allemaal een geheel te zien worden!

 

Judith vond, ondanks mijn aanpassingen, nog steeds mijn manier van tekenen niet helemaal goed, met name de poppetjes. Bijvoorbeeld de animatie waarbij een mannetje wordt meegenomen met slierten. Dit mannetje heb ik wat minder dik gemaakt. Een simpele aanpassing dat heel veel doet, vind ik. 

 

 

 Het gaat me door de tijdsdruk denk ik niet lukken om alle animaties nog mooier getekend te krijgen, omdat het best veel tijd kost om ze te veranderen aangezien het frame voor frame getekend is.  Daarbij moet ik ze ook nog opnieuw bewerken in after effects. Maar degene die niet te veel werk zijn wil ik natuurlijk wel zo mooi mogelijk maken en ik vind het ook heel belangrijk om goed te luisteren naar de feedback die ik krijg. Ze zei bijvoorbeeld dat het fijn is als er een klein moment van herkenning/fijn beeld is. De tanimaties moeten wat leesbaarder zijn. Ik heb nu ongeveer 2 dagen besteed aan het aanpassen van al gemaakte animaties. De komende week ga ik me richten op alle  nieuwe animaties die ik nog wil maken. Hierbij ga ik goed letten op mijn techniek in tekenen en de leesbaarheid. Als het mee zit heb ik die na die week af en kan ik dan alle clipjes afmaken in after effects en heb ik nog twee weken om te oefenen met mijn vj set, als die af is.. &Natuurlijk het opbouwen van de expo.

 

Frank gaf me als idee om de gezichten van de bandleden erin te verwerken, Ik had de band al gefilmd maar toen ik dit ging rotoscopen kwam het niet echt overeen met de stijl waarin ik werk, omdat er wat teveel detail in kwam te zitten. Maar ik ga hier kleine stukjes van nemen en zo bewerken dat het in mijn kleuren pallet past. Zie de afbeelding hieronder, zoals degene linksonder. Ik vertelde frank over mijn idee om de singelhoesjes te verkopen, hij gaf me als tip om niet op de kaders te letten maar bijvoorbeeld een grote tekening te maken en hier een uitsnede van te nemen. Ook zou frank graag zien dat er wat meer verhalende elementen in mijn vj set zitten, wat meer gericht op het nummer, zodat het wat illustratiever wordt. 

 

 

 

Ook heb ik met alex samen gezeten en gekeken wat we nog moesten doen. We hebben toen de laatste schetsen afgemaakt en hebben nu 22 vogels getekend. Nu moeten we ze allemaal gaan digitaliseren en inkleuren. Frank gaf als feedback dat we wat meer mochten overdrijven met de beelden en wat meer moeten letten op de compositie. Dit zijn wel dingen die we makkelijk kunnen aanpassen. 

 

Samen met Gigi ben ik naar een bouwmarkt geweest om te kijken of ze gratis resthout hadden waar we een trappetje mee kunnen maken voor het winkeltje. 

We werden doorgestuurd naar een grote houtsnijdwerkplaats oid. waar enorm veel resthout was!
Hier hebben we mooi hout meegenomen waar we wel wat mee kunnen. 

 

Ik heb een achtergrond doek gekocht om een projectie scherm mee te maken (van 3 bij 3 meter) en ben naar de houtwerkplaats geweest om een frame te bouwen.  Hier vertelde de werkplaats medewerker mij dat het veel te zwaar zou worden om een frame daarvoor te bouwen, dit zou dan niet op te hangen zijn. Een ander plan was om lussen te naaien in het doek en dan aan de boven en onderkant een plank hout te schuiven en vast te maken, Zo is het ook makkelijk te hergebruiken en kan ik het ophangen. Dus ik ben zaterdag naar een kleding reparatie geweest bij mijn huis in de buurt en heb, door middel van een schetsje uitgelegd wat ik wilde en gevraagd of ze dat voor mij konden doen. Dat konden ze wel! Volgende week zaterdag is hij klaar. Goede timing voor het opbouwen van de expo!

 

Ook heb ik een ander plan bedacht dan boxen naast de band te zetten, naar aanleiding van het spreekuur tentoonstelling, waaruit kwam dat het wat simpel/voorspelbaar was om dat te doen. 

Ik denk dat ik een soort spandoeken ga laten printen bij eefje van 1 bij 3 meter die ik naast het projectiescherm kan hangen, waar beelden uit mijn VJ-set op staan, bijvoorbeeld druipende verf. Dit pas ik dan wat aan zodat ze er iets gedetailleerder uit zien. Ook lijkt het me leuk om de vloer te versieren met verf. Ik moet eerst even navragen of dat mag. 

 

Vandaag (zondag) ga ik oefenen met de band. Ik ga terwijl dat zij het nummer spelen VJ-en, Ook ga ik navragen of zij tijdens de beoordeling er ook kunnen zijn en wanneer ze de generale repetitie kunnen houden, 

 

 

 

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Volg ons

I'm busy working on my blog posts. Watch this space!

Please reload

Zoeken op tags
Please reload

Archief
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square