April 23, 2018

April 19, 2018

April 8, 2018

March 30, 2018

Please reload

Recente berichten

I'm busy working on my blog posts. Watch this space!

Please reload

Uitgelichte berichten

Animeren en reflecteren

May 5, 2018

Vorige week was ik ziek, dus heb ik niks kunnen doen.

Wel heb ik een beetje aan mijn onderzoeksverslag kunnen werken.

 

Maandag en dinsdag heb ik geanimeerd, 1 lange animatie en 6 korte loopjes. 

Fijn als alles even goed en vlot gaat na een week niks te kunnen doen.

Ik begin al wat zekerder te worden over de beelden die ik maak, ze zijn in mijn stijl en passen bij de muziek. 

Ik doe mijn best om het op de beat te krijgen, maar vind dit nog wel lastig.

Bij een videoclip, wat ik al eens eerder heb gedaan, is het makkelijker.

Dan kan je per miniseconde goed timen, maar met een set gaat het over het geheel niet per deel van de muziek.

Ik weet nu, door een bandlid, dat hun muziek 162 bpm (beats per minute) heeft. 

Dat betekend dat er 2,7 beats in een seconde zitten, dus als ik frame voor frame animeer, wat ik doe in 15 frames per seconde, dan is er bij elke 5,5ste frame een beat,

Hierop probeer ik mijn animaties te timen, dus in stukjes van 5,5 of 11 frames. 

 

Mijn plan is om alles in elke kleur te exporteren, dus maak ik mijn animaties zwart wit om ze vervolgens ''in te kleuren''.

Waar ik nu tegenaanloop, is dat ik dacht dat ik de beelden live kon verkleinen en vergroten, wat niet zo is. 

Ik kan ze alleen vergroten, want als ik ze verklein zie je een klein randje eromheen wat het beeld verpest. Ik dacht namelijk dat zwarte achtergrond zou verdwijnen door een effect, maar je blijft die achtergrond toch nog een beetje zien. 

Dusss ik moet de beelden zo exporteren dat ze een goeie grote hebben ten opzichte van de achtergrond (en de loopjes) zodat ik ze niet hoef te vergroten/verkleinen.

Plus, als ik dingen wil draaien moet ik hier ook rekening mee houden, als ik animaties maak die ik wil draaien moet ik de bestand grootte iets groter maken zodat de zwarte randjes buiten het kader vallen. 

Dat betekend dus dat als ik dingen groter/kleiner wil laten worden, dat ik dit voor het exporteren al moet doen.

 

Ik ga denk ik voor maar 2 lagen, op de voorgrond animaties en achtergrond loopjes of gewoon een kleur. 

 

ik heb gewerkt aan mijn onderzoeksverslag en heb het laten checken op spelling door mijn moeder. Volgende week ga ik hem helemaal afronden en mooi laten printen. mijn persoonlijke verslag doe ik in een boekje in a5 formaat en de rest van mijn verslag komt in een boekje/mapje van a4 formaat. Ik ga nog even langs winkels of ik ergens een mooie map kan vinden waar ik het in kan doen, als ik niks moois kan vinden laat ik het ook in een boekje printen

 

 

 

Ook heb ik met alex verder gewerkt aan de toekomst vogels, we zijn afgestapt van de term tarot omdat we er onze eigen invulling aan geven. Tarot is onze inspiratie, maar we geven het hele andere betekenissen, dus is het niet meer echt tarot te noemen. Dit gaat, voor ons idee, erg goed. Als ik de vogels laat zien aan anderen moeten ze er vaak om lachen, precies wat we ermee willen bereiken.

 

Ook heb ik het live mixen weer geoefend, met de nieuwe beelden die ik heb gemaakt lukt het al een stuk beter om op de beat te VJ-en dus ik begin nu wat zekerder te worden over mijn project. Ook heb ik gezien dat wat ik nu gemaakt heb, in totaal al anderhalve minuut aan animatie is. Dit betekend dat ik al heel veel beeld heb om te gebruiken! want de meeste beelden heb ik zo gemaakt dat ze kunnen loopen. Ook maak ik ze zo dat elk beeld 6 verschillende kleuren heeft, dit zorgt ervoor dat ik de beelden nog vaker kan herhalen zonder dat het ''saai'' wordt. Stel ik zou al mijn beelden in 6 verschillen de kleuren laten zien, dan heb ik 1,5 x 6 = 9 minuten aan beeld, zonder een beeld te loopen. Ik heb nog een maand, dus kan nog heel veel beeld erbij maken! Door dit te berekenen heb ik er meer vertrouwen in om een optreden van +- 20 minuten te VJ-en.

 

Dit weekend ga ik de band filmen, om hun te rotoscopen voor in mijn VJ-set. Ook ga ik dan mijn beeld laten zien, vragen om feedback en overleggen over hoelang we het optreden willen laten duren. Ook ga ik binnenkort tijdens hun repetitie oefenen met VJ-en, zo kan ik ook kijken of het haalbaar is om bv 20 minuten te vj-en. 

 

 

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Volg ons

I'm busy working on my blog posts. Watch this space!

Please reload

Zoeken op tags
Please reload

Archief
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square