April 23, 2018

April 19, 2018

April 8, 2018

March 30, 2018

Please reload

Recente berichten

I'm busy working on my blog posts. Watch this space!

Please reload

Uitgelichte berichten

PLAYGROUNDS

April 19, 2018

Heerlijk om een weekje te hebben met toffe lezingen van mensen die het gemaakt hebben in de illustratie/animatie/creatieve sector! 

 

Dinsdag en vrijdag ben ik naar playgrounds geweest. Wat een leuke dagen waren dat! Het is altijd super inspirerend en motiverend om lezingen van mensen te horen die succesvol zijn op creatief vlak.

Op dinsdag is Mr. Bingo mij het meest bij gebleven, hij is gestopt met commerciëel werk doen en is helemaal voor hetgeen wat hij het aller leukste vond gegaan. Ik vind dat dit ook terug te zien is in zijn beelden (zijn plezier)

Ook Xing (?) Vond ik een goede illustratrice, zij vertelde onder andere over de problemen die komen kijken als je een illustratie wil omzetten naar een animatie. Haar manier van werken vond ik erg goed.

En marshmellowlazerfeast, een studio die zich bezig houd met VR, dat vond ik vooral heel tof om te zien. Zij maakte een VR experience waarbij je door de ogen van een Mug, kikker, nog iets en een uil kon kijken. Met de zintuigen van dat dier (zoals co2 zien als mug)

 

De intro van playgrounds vond ik ook erg mooi, ik heb gehoord dat de master animatie die gemaakt hebben, dus ga er nog even achterna of die ergens online te vinden zijn. 

 

Adam Smith ( op Pinterest zoeken) Hij sprak vrijdag, hij is een regisseur van drama series en is een videoclip gaan registeren, hierna "rolde' hij in het VJ-en. Hij benoemde iets wat ik wel een mooie uitspraak vond: de muziek is het script en je probeert mensen die emoties te geven ook al is het met abstracte vormen die bijvoorbeeld een gevoel van angst oproepen.

 

Donderdag heb ik een loopje gemaakt waar ik heel blij mee ben. Het is heel simpel maar ik vind hetOok  mooi werken. Ik wil meer van deze loops maken als achtergrond. Ook was ik dinsdag avond zo gemotiveerd door playgrounds dat ik de hele avond bezig ben geweest met een kleuren studie. Ik dacht ik MOET nu kiezen anders blijf ik maar aanklooien. Zo ben ik tot mijn kleurenpalet gekomen.

 

Vorige week had ik ookal een uitgebreide analyse van een videoclip, gericht op kleur gedaan. Ik gebruik contrasten die tegenover elkaar, of bijna tegenover elkaar staan in de kleuren circel. De achtergrond word dus bv paars en de voorgrond (wat meestal figuratief is) word dan geel.

 

Op playgrounds zag ik ook een inspirerende animatie:

(Realisation, seve films, animatie (xtc)) Hierin werd verbeeld hoe het voelt om te trippen. Deze psychedelische beelden vond ik erg mooi. Ik moet nog even mijn best doen om die video te vinden.. 

 

Ook heb ik maandag iemand gemaild, een vj, maar helaas geen reactie op gekregen. Ik denk dat ik meerdere VJ's ga benaderen, maar vind het wel belangrijk om me verdiept te hebben in die persoon voordat ik zomaar een mailtje met vragen stuur. 

 

Ook ga ik de band filmen binnenkort, denk volgend weekend, om zo hun gezichten terwijl ze zingen in de set te verwerken.

Ook bewegingen als ze op hun instrument spelen. Tot die tijd kan ik hiervoor ideeën bedenken. Bijvoorbeeld dat er verfklodders uit de gitaar komen als degene erop speelt. 
Ik wil het wel een vreemde twist geven.

 

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Volg ons

I'm busy working on my blog posts. Watch this space!

Please reload

Zoeken op tags
Please reload

Archief
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square