April 23, 2018

April 19, 2018

April 8, 2018

March 30, 2018

Please reload

Recente berichten

I'm busy working on my blog posts. Watch this space!

Please reload

Uitgelichte berichten

Voortgangsgesprek

April 8, 2018

Yes! Ik heb mijn beoordeling gehaald. :) Ook is er feedback uit gekomen waar ik goed mee aan de slag kan. Hetgeen wat ik wel lastig vind is een thema kiezen. Wat voor thema past bij de muziek en doelgroep? Ik moet goed mijn doelgroep definiëren om tot een thema te komen denk ik. Hiervoor ga ik nog een keer goed in gesprek met de band en maak ook meteen een afspraak om ze te filmen voor het rotoscopen. 

 

Wat ook helpt om mijn thema duidelijk te hebben is de termen hoe ik de muziek beschrijf beter uitleggen, zoals swingend en aanwezig. Wat bedoel ik hiermee en waarom vind ik dat het past bij de muziek, terug redeneren. Ik werk heel gevoelsmatig dus het is lastig om te verwoorden. Vanaf nu ga ik dit toch proberen op papier te krijgen. 

 

Dinsdag heb ik een langere animatie genaakt en donderdag wat kleine loopjes. Hierboven zie je die animaties, samen met degene die ik vorige week had gemaakt. Het komt al in de buurt van een echte set, het lijkt al erg op wat ik voor ogen heb. Nu moet ik er nog voor zorgen dat het niet zweverig of vaag wordt; dus symboliek gebruiken. Om erachter te komen wat voor symboliek ik wil gebruiken, moet ik eerst duidelijk hebben waar de muziek nou precies over gaat. Wat is de kern van de muziek? Ook moet het qua kleur goed bij elkaar passen, hier loop ik nog steeds tegenaan. Ik wil uitzoeken of ik misschien animaties kan maken die ik live kan laten veranderen van kleur/ inkleuren. Ik vind de vormgeving al wel goed bij elkaar passen, ik wil een achtergrond, centrum en voorgrond. Bij de voorgrond denk ik dan aan figuratieve beelden en het centrum en de achtergrond worden abstract.

 

voor de beoordeling heb ik ook goed op een rijtje gezet wat ik nog moet doen en dit in mijn planning verwerkt. Ik heb nu een wekelijkse planning gemaakt waarin ik taken per dag of halve dag in heb gedeeld. Zodat ik dit aan het begin van de week in mijn agenda kan invullen en elke dag kan afvinken. Ik wil een goede balans vinden tussen ontspanning en het werken aan mijn project. Dus in mijn planning in mijn agenda voeg ik ook mijn rustmomenten toe en leuke afspraken met vrienden en mijn gezin. 

 

wat ik nog moet doen/vragen;

-Hoeveel animaties/loops heb ik nodig? 30?
-Hoe ga ik het podium vormgeven? ga ik videomappen?
-Is een optreden van een band mogelijk? (geluidsoverlast)
-Is wat ik maak ook geschikt voor evenementen/festivals? poppodia/festivals benaderen.
-band filmen en rotoscopen
-vj set maken
-podium bedenken en bouwen
-niet zo onzeker zijn, genieten.

 

Ik wil dus volgende week contact opnemen met de band en ook met een vj voor de vragen. 

Ook ga ik mailen naar iemand die in de evenementen/festival branche zit. 

Vreemden benaderen blijf ik spannend vinden, maar nu heb ik ook wat duidelijker een manier van werken voor me om te laten zien, dus is het iets makkelijker om mensen te benaderen. 

 

 

 

Mijn tweede project, tarot kaarten met Alex was nog wat onduidelijk voor de docenten. We hadden ook niet echt goed onderzoek gedaan naar tarot, naar ons idee was dat niet nodig. Misschien is het wel handig om er nog wat meer kennis over te hebben ook al maken we een set die de tarot niet heel serieus neemt. We hebben ook een duidelijkere doelgroep nodig, wie zou dit leuk vinden? Voor wat voor mensen is dit? Wanneer gaan mensen deze set gebruiken, op feestjes? Ook is een hele set van 78 kaarten wat te ambitieus voor de tijd die we nog hebben. Nu is het plan om alleen de grote arcana (22 kaarten) te maken en een kickstarter op te zetten om de hele set te kunnen produceren. 

 

Ook heb ik voor mijn verslag net een stukje geschreven waarin ik, voor mijn gevoel opschep over mezelf. Ik ga deze tekst aan docenten voorleggen en vragen in hoeverre zij vinden dat dit waar is. Ik zelf ben erg onzeker dus leek me dit een goede opdracht voor mezelf om te oefenen om zekerder over mezelf te schrijven. In plaats van mijn twijvel en onzekerheid wat altijd duidelijk naar voren komt in mijn teksten 

 

 

 

 

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Volg ons

I'm busy working on my blog posts. Watch this space!

Please reload

Zoeken op tags
Please reload

Archief
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square