April 23, 2018

April 19, 2018

April 8, 2018

March 30, 2018

Please reload

Recente berichten

I'm busy working on my blog posts. Watch this space!

Please reload

Uitgelichte berichten

Eerste VJ beelden en feedback

March 10, 2018

Maandag ben ik bezig geweest met een korte proefversie van een vj set. 

Ook heb ik een afspraak gehad met Suzanne, over het lean-canvas. Ik ga in mijn onderzoek de lean-startup methode gebruiken. Ik maak testjes, dit laat ik bekijken door ''opdrachtgevers'' hieruit komt feedback en daar op gericht ga ik weer maken. Hierdoor blijf ik testen of ik de goeie kant op ga en of mijn aannames kloppen/
Dinsdag hebben we als klas een mini expo gehad waar we elkaar feedback gaven op wat we gemaakt hadden.

 

 Hierin heb ik gespeeld met vormen, achtergronden en lagen over elkaar. 

Ik heb nog niet heel erg gelet op wat ik vertel met mijn beelden, maar meer gekeken hoe het- eruit ziet om op een schetsmatige/experimentele manier beelden te maken en achter elkaar te zetten.

 

Feedback:

Van de docenten Judith en Frank heb ik als feedback/opmerking gekregen dat ik goed moet nadenken over het feit dat het lastig te beoordelen wanneer iets goed is bij beelden op muziek. Dus hiervoor is het misschien handig voor mezelf om te bedenken wanneer ik iets goed vind. 

>Hoe ik het zie, is dat ik nu ga leren om VJ beelden te maken en erover in gesprek ga met mogelijke opdrachtgevers, zoals een evenement of een band. Ik zou hier namelijk graag mijn geld mee willen verdienen, dus is de mening van mijn opdrachtgever/doelgroep erg belangrijk.

 

Samenvatting van feedback klasgenoten:

-Goed dat de beelden zo verschillend zijn, goede timing, je blijft hierdoor kijken
-lekker ruig/niet te strak/experimenteel

-Past goed bij mij als maker

 

-wat moet het vertellen? qua sfeer/boodschap. Dit benadrukken

-meer technieken probereb

 -op vormen projecteren

- contrast gebruiken

- structuur/ foto's  gebruiken zodat het minder ''plat'' is

- realistisch en abstract afwisselen

 

Voor mij werkt het het fijnst om snel te werken en niet te lang met één beeld bezig te zijn. Nu ga ik goed nadenken over welke beelden passen bij de sfeer van de muziek. 

 

Voor mijn tweede project ga ik samenwerken met Alex. Omdat ik met mijn VJ project veel digitaal en met animatie bezig ben, lijkt het me ook erg leuk om iets te maken gericht op illustratie.  Wij tekenen al lang vogels, omdat we dit leuk vinden om te tekenen. Daarom dachten we, nu is het moment om daar iets mee te doen! Wat het precies gaat worden weten we nog niet, misschien een boekje of een spel. 

 

Ik heb Michelle van Mil (een vj) gemaild met een aantal vragen over het vj zijn. 

 

Ik heb een workshop ''Krita'' gevolgd, een heel fijn programma. Naar mijn idee kan ik er alles in doen wat ik ook in Photoshop en Tvpaint kan.

 Er zijn heel veel tools en brushes. Ik heb een kleine animatie gemaakt in de ruimte. 

 

Ook heb ik weer elke dag wat beelden gemaakt.

 

 

 

 

 

 

 

Ik heb al wat ideeën voor VJ beelden, die ga ik dit weekend uitdenken en dan animeer ik ze aankomende week.

 

 

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Volg ons

I'm busy working on my blog posts. Watch this space!

Please reload

Zoeken op tags
Please reload

Archief
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square