April 23, 2018

April 19, 2018

April 8, 2018

March 30, 2018

Please reload

Recente berichten

I'm busy working on my blog posts. Watch this space!

Please reload

Uitgelichte berichten

Ander plan

February 11, 2018

Ik heb meerdere mailtjes gestuurd en hier is het volgende uit gekomen: 
Iemand die de communicatie van Lowlands deed heeft mij laten weten dat hij mijn project geschrikt vind voor op een festival zoals Lowlands of down the rabbit hole. 
Ook heb ik mijn plan opgestuurd naar het Jeroen Bosch Ziekenhuis, zij exposeren kunst in hun ziekenhuis. Ik heb een mail terug gekregen met betere contactgegevens om mijn plan naar op te sturen. Om te exposeren in het ziekenhuis of een revalidatie centrum. 
Hier ga ik mijn plan heen sturen als ik het beter heb uitgewerkt. 

 

Ook ben ik wijzer geworden, door email contact, over een prijs die wij als studenten kunnen winnen. De ''JBZ award'' een aanmoedigingsprijs voor beginnend beeldend talent. De prijs wordt toegekend met het oog op artistieke kwaliteiten en aandacht die in de context van een ziekenhuis belangrijk zijn; het werk moet sprankelend, boeiend en menselijk zijn.

 

Het leek mij ook nog zinvol om met een psycholoog te praten over mijn project. Daarom heb ik gemaild naar ''info psycholoog utrecht oost'' alleen die hebben het te druk om met mij in gesprek te gaan. Die raadde me aan om het te proberen bij een grotere organisatie zoals Altrecht. Ook zou ik het erover kunnen hebben met vrienden van me die op de universiteit psychologie hebben gestudeerd. Maar voor die tijd moet ik eerst duidelijke vragen of onderwerpen hebben waar ik het over wil hebben.

 

Feedback van Frank: 

Ik heb mijn docent, die mij elke week feedback gaat geven (op dinsdag) alles over mijn project verteld en al mijn experimenten laten zien. Hierop heb ik de volgende feedback/opdrachten/tips gekregen:

-Definitie opzoeken van Geluk, natuur, spiritualiteit, gezelligheid en passie.  Misschien kan verder op de dingen die hieruit komen. 

-Niet zo'n zakelijke tekening maken van hoe het eruit ziet, maar juist de sfeer van een festival neerzetten.

-Vrijer tekenen groter vel/luchtiger tekenen schilderen

-kleur onderzoek/betekenis

 

Kijken/luisteren naar:

A Thing of Beauty is a Joy Forever - john keats

Rod stewart -  passion

de parade (festival)

geluk is gevaarlijk

ode (blad)

naar gedichten kijken

 

Nu ben ik inderdaad wat losser aan het tekenen, wat wel erg fijn werkt. 

Ook heb ik weer een animatie experiment gemaakt bij het onderwerp ''passie'' ik ben nog heel erg zoekend hoe ik ''passie'' kan verbeelden. 

 

 Ik heb geen foto's gemaakt van de andere experimenten, die zal ik er later bij doen. 

 

Ik ben ook bij ''plugin the future'' geweest, hier waren informatie lezingen over verschillende bedrijven die interessant voor ons zijn als we straks afgestudeerd zijn. Ik heb informatie gekregen over; Voordekunst, klik, pictoright en bkkc. Deze dagen vind ik altijd heel nuttig en inspirerend.

 

Op vrijdag had ik mijn pitch voor mijn afstuderen. Tot mijn verbazing is mijn plan niet voldoende. Er moet meer diepgang in en veel van mijn keuzes waren niet duidelijk. Het komt erop neer dat ik het grootste gedeelte van mijn plan moet vergeten en goed moet nadenken over de urgentie van mijn werk en wat ik de kijker mee wil geven, wat ik wil vertellen met mijn kunstwerk. Er moet meer diepgang in zitten. Ook moet ik dus een duidelijke doelgroep hebben. Niet festival of ziekenhuis maar 1 vd 2 of iets anders. 

 

Ik schok hier wel van, had dit echt niet zien aankomen, maar ik begrijp het wel. Ik ben alle informatie die ik op had gedaan gaan doornemen en heb een paar grove ideeën opgedaan:

 

Ideeen:
-het ‘’echte’’ leven laten zien, neerslagen en geluksmomenten
-Negatieve gedachtes omarmen op een bepaalde manier
-Geen perfect kunstwerk, maar juist ‘’puur’’
-Mensen weer kind laten zijn, niet nadenken niets moeten maar doen
-hoe door een depressie heen komen verbeelden

-iets doen met teveel keuzes, de druk om te presteren van de maatschappij , stress onder jongeren,

-Laten zien hoe je uit een depressie kan komen

 

Ik wil in ieder geval iets met animatie doen, in Tvpaint. Dit is een stijl die mij heel erg aanspreekt en ik vind het ook heel erg leuk om te doen. 

Ook wil ik graag met projectie werken. 

 

 

 

 

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Volg ons

I'm busy working on my blog posts. Watch this space!

Please reload

Zoeken op tags
Please reload

Archief
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square